Pstrąg Ojcowski to firma rodzinna założona przez matkę i córkę które postanowiły przywrócić świetność stawom znajdującym się w sercu Ojcowskiego Parku Narodowegeo. Naszym celem jest odnowa hodowli pstrąga potokowego, propagowanie świadomego i etycznego chowu, edukacja społeczności w zakresie historii regionu oraz tradycji kulinarnych.
Stawy pstrągowe w Ojcowie swój wyjątkowy charakter zawdzięczają malowniczej lokalizacji, naturalnemu mikroklimatowi oraz krystalicznie czystej i dobrze natlenionej wodzie z potoku Młynówka. Połączenie tych czynników, a w efekcie imitacja górskiego potoku czyli naturalnego środowiska pstrągów potokowych, stwarza doskonałe warunki do hodowli.
Pstrągi wędzone i grillowane, w jak najmniejskomplikowanej, prostej formie. Pstrągi są zawsze świeże, nigdy nie mrozimy stawiamy na jakościowe, zdrowe produkty. Naszą specjalnością jest Pstrąg Ojcowski wędzony naturalnie na drewnie bukowym bez dodatku konserwantów czy sztucznych barwników. Pstrągi podajemy z lokalnym pieczywem. Do pstrągów polecamy wino z lokanych winnic, pyszne i zdrowe soki bio Marurer, wody mineralne z Wysowej Zdrój oraz piwa z regionalnych browarów.
Ze strony Pstrąg Ojcowski
Pobierz trasę w aplikacji
Wpisz kod w wyszukiwarce
Skomentuj